גישור עסקי

״היה לי העונג לעבוד מול מקצוען אמיתי, איש נעים הליכות, שלא יודע להתרגז, זו מעלה משמיים״ (יעקב, תל אביב)
״נסכת בי ביטחון שיש על מי לסמוך ושהדרך ברורה ולגמרי ישימה״ (אסתר, חיפה)

(המלצות)

מהו גישור עסקי ?

גישור עסקי הינו הליך שבו אנשים אשר נמצאים בסכסוך, בין אם בינם לבין עצמם ובין אם מדובר באדם פרטי אשר יש לו סכסוך מול חברה, עסק, ארגון או כל גוף אחר, באים למצוא את הפתרון לסכסוך על ידי ניהול תהליך מקרב וקשוב של משא ומתן, שיח פתוח והקשבה הדדית.

באיזה נושאים עוסק גישור עסקי ?

הסיבות לסכסוך עסקי יכולות להיות רבות, בין ביתר הפרת הסכם, אי תשלום חוב, גרימת נזק, חיוב לא מוצדק, גניבה, עיכוב באספקה, שירות לקוי, לקוי במוצר ועוד, בכל הנושאים הללו ועוד עוסק הגישור העסקי.

למי כדאי לבוא להליך ?

גישור עסקי מתאים לכל אדם או ארגון שרוצה לקצר את ההליך המשפטי למינימום ההכרחי, לחסוך ממון רב הרבה יותר משעלול היה להוציא בהליכים משפטיים רגילים ולקבל הזדמנות חד פעמית לפתור במו ידיו את הסכסוך במקום לתת לעורכי הדין ולשופט להחליט עבורו.

גישור עסקי מתאים גם לסכסוכים עסקיים משפחתיים. סכסוכי ירושה, סכסוכי רכוש וסכסוכים שיש בהם אלמנטים עסקיים בתוך המשפחה.
תנאי בסיסי לגישור הוא רצון כן ואמיתי של הצדדים ליישב את הסכסוך שביניהם. מכיוון שההליך תלוי ברצונם של הצדדים, כפי שהם יכולים להחליט להגיע להסכמה ולסיים את הסיכסוך, כך הם גם יכולים להחליט לקום וללכת בכל עת שיחפצו.

מה קורה בחדר הגישור ואילו פתרונות יכולים להתקיים ?

בתהליך הגישור, אשר מתקיים בניהולו של אדם נטרלי שהוא המגשר, ניתן למצוא פתרונות והסכמות אשר יינתן להם תוקף בפעולות ומעשים ביחס לעתיד, פעולות שעליהם יחליטו הצדדים ואשר יעלו בסיום ההליך על הכתב בהסכם גישור מחייב, הסכם אשר כפוף לחוק החוזים ואשר יכול לקבל תוקף של פסק דין בבית המשפט.
ניתן בגישור עסקי להעלות פתרונות יצירתיים שלא היו יכולים לקבל מקום ותוקף בבית המשפט משום שלצדדים כמעט ואין אפשרות לנהל דיון עם השופט.

בתי המשפט שולחים לא מעט צדדים לגישור, זה קורה בתיקים של תביעות קטנות, סכסוכי עבודה, סכסוכי שכנים, סכסוכים בין ארגונים, מוסדות, קהילה וכד׳,
סכסוכים שבהם ניתן להגיע להסכמה ולסיום הסכסוך אף במפגש גישור אחד.

מתי כדאי לבוא לגישור עסקי ?

רצוי לבוא לגישור לפני פתיחת הליכים משפטיים, זה מאפשר שיח כאשר הלהבות עדיין נמוכות.
לעיתים הסכמות שאליהם יגיעו הצדדים יבואו לידי ביטוי בשינויים התנהגותיים, מבניים ושרותיים בעסקים ובחברות ובכך לגישור יש השפעה חברתית רחבה יותר למתן שירות טוב יותר, יעיל יותר אשר מאפשר חוויה טובה לכלל הצרכנים של החברה.

מהם היתרונות של ההליך לעומת פניה לעורך דין או לבית המשפט ?

ישנם שלושה יתרונות עיקריים לפניה לגישור עסקי במקום לפנות לעורך דין ולבית המשפט.

1. בבית המשפט עורכי הדין מדברים בשם הצדדים והשופט מחליט עבורם, מידת היכולת שלהם להביע את תחושותיהם ורצונם מוגבלת ומועטה.
בגישור לעומת זאת ניתן מקום קשוב ומלא לכל התחושות שהצדדים מביאים איתם, חלק משמעותי בהליך הגישור הוא נגיעה באותם כאבים, לחצים, מועקות וחוסר אונים שקיימים בסכסוכים עסקיים.

בהליך הגישור הצדדים יכולים להעלות פתרונות יצירתיים ומפתיעים שלא היו יכולים להגיע לידי מימוש בבית המשפט ובכך הם יכולים להגיע להסכמה שנתונה ותלויה רק בהם.

2. הליך משפטי בבית המשפט בסכסוך עסקי יכול להיות ארוך ומייגע.
חוסר הוודאות והתחושה שאין לזה סוף מעיקה מאד וגורמת לתחושות חוסר אונים רבה.
בגישור ההליך קצר באופן משמעותי, בתוך מספר פגישות אפשר למצוא פתרון, להמשיך הלאה ולשים את הסכסוך מאחור.

3. ההליך המשפטי בבית המשפט עולה לא מעט כסף, החל בשכר טרחה של עורך הדין, אגרות בית משפט והוצאות נוספות לא צפויות כגון שירותים של אנשי מקצוע נוספים (שמאי, יועץ פיננסי, אקטואר, ואנשי מקצוע נוספים).

הליך הגישור המבוסס על תמחור שעתי זול הרבה יותר מההליך בבית המשפט, בשל קוצרו של התהליך נחסך כסף רב לצדדים אשר יכולים למצוא את עצמם מהר מאד עם הסכם גישור חתום שקיבל תוקף של פסק דין בבית המשפט.
היתרונות הללו יכולים לעזור לכל מי שנמצא בסכסוך עסקי, לבוא ולמצוא ביחד פתרון הולם אשר ישביע את רצונו.

גישור יכול לתת פתרון מעולה לסיום הסכסוך והמשך החיים העסקיים כשהסכסוך מונח מאחור.

חתימה על הסכם גישור עסקי